Autolaadkraan systemen

Onderhoud en reparatie van MHtec word met oog voor de klant en product gedaan zodat u achteraf niet voor extra kosten komt te staan, mochten er meer gebreken blijken dan zal dit in overleg met de opdrachtgever worden besproken. Wij proberen onze relaties zo goed mogelijk op de hoogte te houden en geven hierop advies om de beste aanpak en kwaliteit te garanderen.

De merken en autolaadkranen die wij onderhouden en de beste service voor bieden zijn: Kennis, Hiab, HMF, Palfinger van alle mogelijke laadvermogens van de Kennis 14000R, 16000R, Kennis R24, R27 Kennis 32000R ook al de andere autolaadkraan types.

Autolaadkranen history

Dit is een kraan die achterop een vrachtwagen kan worden gemonteerd. Hiermee kan de auto door de autolaadkraan zelf worden beladen of worden gelost. De kraan is opgebouwd uit een kolom, hefarm en een knikarm. In de knikarm zijn weer uitschuifdelen en hydraulische cilinders geplaatst. Dit kan compact worden opgevouwen. Op de vrachtauto is dan nog voldoende ruimte voor lading. De autolaadkraan word vaak gebruikt met een hydraulische grijper voor het oppakken van de materialen.

Autolaadkranen komen in verschillen ton-meter-klassen voor. De kranen in het zwaardere segment worden wel voorzien van een tweede knikarm (een Fly-Jib) aan het uiteinde van de eerste knikarm. Hierdoor worden de mogelijkheden van de kraan vergroot.
Een laadkraan kan uitgerust zijn met een bedieningspost op een platform waarop de operator zit (hoogzit) of staat (hoogsta) en de kraan bedient via een bediening. De meeste autokranen zijn echter voorzien van op aftands bediende controller waardoor de kraanmachinist vrij kan rondlopen op de laad- of losplek en daardoor een beter uitzicht heeft.

Kraanarmen op binnenschepen worden gebruikt om de auto’s van de schippers en opvarenden aan de wal te zetten. Meestal worden daarbij op maat gemaakte hijsbanden gebruikt, maar er zijn ook aangepaste kooien met oprijgoten in gebruik. Door het gebrek aan voldoende autoafzetplaatsen moeten binnenschippers hun auto soms over grote afstand aan de wal zetten. Autokranen van 20 meter lengte zijn aan boord geen uitzondering

Verrijdbare autolaadkranen

De verrijdbare autolaadkraan is een autolaadkraan gemonteerd op een verrijdbaar chassis. In tegenstelling tot de standaard autolaadkranen hebben verrijdbare autolaadkranen een eigen hydraulisch systeem.
De autolaadkranen worden vooral in combinatie met een oplegger gebruikt, bij verijdbare autolaadkranen zijn op de trailer rails aangebracht voor de kraan om vrij over de oplegger heen en weer te rijden.
Het voordeel van de verrijdbare autolaadkraan is het verminderde gewicht: doordat de kraan over de oplegger kan rijden, is een relatief lichte kraan voldoende om de lading te lossen. Door de lichte kraan wordt het maximale toegestane gewicht van de vrachtwagenoplegger minder snel bereikt waardoor de transporteur meer goederen kan laden.