Kippers, Onderhoud en service:

Bij ons kunt u terecht voor reparatie aan alle verschillende merken kippersystemen zoals epsilon, scania, asta, iveco, etc.

Door onze jarenlange ervaring in transport-techniek kunnen wij u helpen in de reparatie van de hydrauliek en mechaniek van uw kippers en kiep-portalarm systemen. Het is mogelijk om uw vrachtwagen bij ons te laten staan dan nemen wij contact met u op zodra de werkzaamheden klaar zijn en u hem weer kunt ophalen, of mocht het u beter uitkomen dat uw kipperwagen bij u word afgeleverd op locatie is dit ook mogelijk.

 

Kipperwagen geschiedenis:

De kiepvrachtwagen wordt verondersteld te zijn bedacht op boerderijen, aan de einde 19e eeuw in West-Europa. De eerste gemotoriseerde kipperwagens in de Verenigde Staten zijn ontwikkeld door kleine bedrijven, zoals The Fruehauf Trailer Corporation, Galion Buggy Co. en Lauth-Juergens onder vele anderen rond 1910. Hydraulische dumptruck werd geïntroduceerd door Wood Hoist Co. kort na. Dergelijke bedrijven bloeiden tijdens de Eerste Wereldoorlog als gevolg van massale vraag van de oorlogstijd. Augustus Fruehauf had militaire contracten voor zijn oplegger, uitgevonden in 1914 verkregen en later creëerde hij, de semi-truck voor gebruik in de Eerste Wereldoorlog. Na de oorlog, Fruehauf introduceerde hij hydraulica in trailers zijn. Ze boden hydraulische lift poorten, hydraulische lieren en een dump trailer voor de verkoop in het begin van 1920. Fruehauf werd de belangrijkste leverancier van kiep/aanhangwagens.

Bedrijven als Galion Buggy Co. blijven groeien na de oorlog door de productie van een aantal uitdrukkelijke organen en een aantal kleinere dump lichamen die gemakkelijk aan beide voorraad kunnen worden geïnstalleerd of omgebouwd (versterkte ophanging en aandrijflijn) Model T chassis voorafgaand aan 1920. Galion en Wood Mfg. Co. gebouwd alle dump lichamen die door Ford op hun heavy-duty AA en BB chassis tijdens de jaren 1930. Galion (nu Galion Godwin Trucklaadbaksystemen Co.) is de oudst bekende kieptruck fabrikant nog steeds in bedrijf.

De eerste bekende Nederlandse dump truck werd ontwikkeld in Saint John, New Brunswick toen Robert T. Mawhinney hierbij werd een afvalbak op een semi-dieplader in 1920. De hefinrichting is een lier bevestigd aan een kabel die via schijf gemonteerd aan een mast achter de cabine. De kabel was verbonden met het onderste en voorste einde van de houten afvalbak die aan de achterkant van het verrijdbare-frame is bevestigd met een scharnier.

 

Kippers en portalarm-systemen bij mhtec:

Voor de hydrauliek, elektrische-systemen en mechanisatie reparatie voor uw kipper- posrtalarm combinatie kunt u bij ons langskomen in onze werkplaats. Wij hebben de meeste onderdelen voor het onderhoud aan laadklep systemen en portaal-arm systemen op voorraad en kunnen u direct helpen, zo kunt u weer snel op weg.

Voor meer informatie over onze laadklep-service schroom dan niet contact met ons op te nemen.